Vielsen
Nivå Kirke

Vielsen finder sted i Nivå kirke kl 12.

Adressen er: Nivå Kirkevej 2, 2990 Nivå

Det første indtryk af den hvidkalkede kirke med det røde tag er den smukke beliggenhed på bakken, med Kirkeskoven som baggrund.

Nivå Kirkes opførelse skyldes for en stor del den lokale godsejer Johannes Hage på Nivågård. Han skænkede byggegrunden og betalte størstedelen af byggeudgifterne. Kirken er tegnet af arkitekten Kay Schrøder

Byggestilen er gotisk, selvom kirken er opført i 1909-10. I modsætning til kirkers traditionelle placering med alteret i øst og tårnet i vest, ligger Nivå Kirke nærmest nord-syd, med alteret mod syd.

Over indgangsdøren i tårnet ses bl.a. indskriften "Jeg er Vejen og Sandheden og Livet".

Fra våbenhuset er der adgang til et venteværelse bl.a. til dåbsfamilier og opgang til korværelse og orgel.

I stedet for et egentligt loft er der en åben tagkonstruktion i kirkens skib.

På en balkon over indgangen står kirkens orgel. Det er et Bruhn & Søn fra 1979 med 25 stemmer.

I sydenden af skibet, på hver side af koret, er der to rum. Det ene er et præsteværelse med adgang til prædikestolen. Det andet, modsat prædikestolen, bruges bl.a. af børnefamilier, der gerne vil trække sig lidt tilbage under gudstjenestens prædiken; der er stole og legetøj til børnene. Herudover bruges rummet af kirketjeneren.

Døbefonten bliver brugt flittigt ved mange dåbshandlinger i kirken. Den står ved foden af trappen til koret er af kalksten med pålagte metalblade, hvilken dekoration går igen på dåbsfadet af messing.

I vinduerne i koret er der glasmosaikruder, der symboliserer alfa og omega, Jesus som begyndelsen og slutningen. De er udført af den lokale kunstner Knud Lollesgaard.

Alterkorset er udført af Povl Olrik.

Den velholdte kirkegård er blevet belønnet med Karlebo Kommunes Havepris.

Blandt gravstederne bemærkes Johannes Hages og arkitekten Kay Schrøders grave. Mange gravsten med polske navne vidner om indvandrede arbejdere på teglværkerne, der tidligere prægede Nivå-området.

Nivå kirke ligge meget smukt på en bakketop med fri udsigt over markerne.